viernes, septiembre 21, 2007

Us presento a Lagavulin Reserva 16 anys

Bé, a consell d'en Ramon, distingit lector i participant d'aquesta bitàcora, us presento a Mr. Lagavulin Reserva 16 anys (pronunciese Laga-voolin, del gaèlic, que vol dir el forat on està el molí).
Estic buscant una imatge per a presentar-vos-ho, però em quedo amb aquesta descripción de la web http://www.licorea.com/
Muchos creen que esta es una de las destilerias mas antiguas de Escocia. En 1816 un granjero local y destilador, John Johnston, fundó la primera destilería legal en el pueblo de Lagavulin (se pronuncia Laga-voolin procede del Gaélico, se pronunciaba Laggan Mhouillin que significa: "El agujero donde está el molino").
Hoy en día los cuatro alambíques en forma de cebolla en Lagavulin son cuidadosamente introducidos en unos contenedores (que tienen una solución líquida blanquecina), dentro del mar, en la orilla sur del islote de Islay's (pronunciado Eye-la), bajo la protección de las imponentes ruinas del Castillo de Dunyvaig.
No hay ningún tipo de prisa en Islay. Lagavulin permanece tranquilo destilando despacio y permanece a oscuras en viejas barricas de roble durante 16 años hasta que es embotellado.
Potente e intenso, es un gran malta Islay. Con un sabor ricamente turboso, profundo, ahumado y un intenso largo acabado ambrosial.
Aquest hauria de ser un dels amics que m'hauria d'esperar el dia 10.05.08, cap allà al vespre... Però ja us dic que el seu catxé és com el d'un slot a Kona...

3 comentarios:

Ramon dijo...

Pep, ni ho dubtis, el 10 de maig, cap allà a les 11 (de la nit) gaudirem d'un Lagavulin, suats, cansats i bruts, però que carai, ens l'haurem guanya't aquest trago i de ben segur que ja pensarem en quin embolic futur ens fiquem, potser Embruman,...
Salut, company, ja tinc ganes de coneixer-vos (a tots aquets pirats del triatló) in person.

robert mayoral dijo...

espero que m'el deixis tastar!!!
i després ja veuràs com riem!!!!

Pep dijo...

Ramon, no vegis la cara que vaig posar quan vaig vore el preu !! :-O

Però val la pena. Les grans victories s'assoleixen per petites motivacions, i afrontar la preparació hivernal pensant en un got de wiski es una bona motivació

Robert, te la deixo tastar, però no posis els glaçons quan arribis, que s'aigualirà...